Text a foto: TOMÁŠ FRANTIŠEK PŘIBYL
Přehlídky sýrů a vín a ryb a vín začaly ve
Staré radnici v pátek dopoledne programem pro pozvané hosty.
Od sedmnácti do třiadvaceti hodin pak byly přístupné v pátek
i v sobotu 3. září i pro širokou veřejnost. A zájem byl
velký a v arkádách, sálu a sklepích radnice bylo místy
složité najít si místo k sezení, na kterém by šlo vychutnat
skvělé pokrmy a vína.
Přehlídka sýrů a vín se v Prachaticích konala
už po devatenácté a přehlídka ryb a vín po sedmnácté. Opět
je připravil prachatický semmeliér Michal Kočan, aby
podpořil konzumaci zdravých a vytříbených pokrmů a vín.
Několik desítek cenami ověnčených vzorků sýrů přivezlo
dvanáct mlékáren a k tomu se tu nabízelo přes sto vzorků
vín.
Kuchař Karel Plucar tu pak s kolegou
připravovali pokrmy z candáta, kapra, amura nebo pstruhů.
Velký zájem byl například o jemný tatarák z kapra. Nechyběla
ani rybí polévka nebo candát na másle s hráškovým pyré.
O hudební doprovod zahájení i večerního
programu se postarali učitelé z prachatické pedagogické a
umělecké školy. Na zahájení navíc nechyběla ani tradiční
přednáška o konzumaci jídla a dražba sýra a vín, jejíž
výtěžek podpoří prachatický hospic sv. Jana Neumanna.
|