ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Dopoledne v Husinci s mažoretkami i Saxanou

FOTOREPORTÁŽ - Husinec má za sebou další připomenutí Mistra Jana Husa. Ve čtvrtek dopoledne tu vystoupily místní mažoretky, dechovka a také Petra Černocká.

    

 

# Pátek 7/7 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Šestisté osmé výročí upálení Mistra Jana Husa si Husinec připomněl programem, který má tradiční ráz a mění se v něm vesměs jen kazatelé nebo mluvčí a interpreti. Středeční večer 5. dubna přinesl jako vždy pietní pochod, vzpomínku a koncert.

My jsme letos fotili čtvrteční dopolední program, který kromě bohoslužby v modlitebně Církve bratrské vedle Centra Mistra Jana Husa přinesl také vystoupení mažoretek husinecké základní školy. Ty program druhého dne oslav otevírají tradičně a i letos je publikum odměnilo velkým potleskem.

Také tu hráli Babouci. Tato legenda současné jihočeské dechovkové scény tu bavila návštěvníky oslav bezmála dvě hodiny. A po ní přišla na řadu Petra Černocká – asi nejznámější host letošního programu. Herečka a zpěvačka publiku zazpívala s manželem řadu svých hitů a neochudila ho ani o známou píseň z legendárního filmu Dívka na koštěti, kde hrála čarodějnici Saxanu.

Bohoslužba se i letos nesla v tradičním ekumenickém duchu ukazujícím, že doba denominačních sporů je mezi českými křesťany minulostí. Církev bratrská tradičně pozvala i zástupce husitské a římsko-katolické církve a o kázání o známé scéně s hadem v zahradě Eden se postaral kazatel Církve bratrské z Českého Těšína Jaroslav Pokorný, který je sám bývalým katolíkem.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky