ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Aloha z tančící a sluncem rozpálené Kratochvíle

FOTOREPORTÁŽ - Zámek Kratochvíle prožil v sobotu další večer a noc plnou tance s tradiční tančírnou. Letos měla havajské téma a také francouzského hosta.

    

 

# Pondělí 17/7 2023 - FOTO: Ivan Janota

TEXT: Ivan Janota a Tomáš Přibyl

Tančírna na Kratochvíli, pořádaná rodinou Rabenhauptových, je natolik tradiční a oblíbenou akcí, že ji není třeba příliš představovat. Možnosti si zatančit v zahradě renesančního zámku využívají tradičně stovky lidí a ani letos to nebylo jiné. Respektive účast se zdála snad ještě větší než v minulých ročnících.

Havajské téma přivedlo na Kratochvíli řadu stylově oblečených párů a v sobotu 15. července večer tu navíc panovalo i hodně havajské počasí. Sluncem rozpálená zámecká zahrada se trochu ochladila až po setmění. Prostor před vilou byl přitom v obležení skupinek s vlastními dekami a sedačkami. A ani na zídce u vodního příkopu nezůstalo moc volných míst. U baru pak stála celý večer fronta na chladivé občerstvení.

A k tomu tu zněla skvělá hudba. O tu se na tančírně stará dlouhé roky skvělý Zatrestband. I letos přivezl pestrou směs k tanci strhujících skladeb a čtyři zpěváky. A letos navíc organizátoři pozvali jako hosty z Francie také úžasnou kapelu Retour d'Est. - Někdo kapely jen poslouchal, někdo tančil, ale všichni se výborně bavili.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky