ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Vimperská stezka odvahy nabídla napětí i zábavu

FOTOREPORTÁŽ - Zájem o vimperskou stezku odvahy v žádném případě neutichá. Spíše naopak a její čtvrteční už šestý ročník přilákal znovu stovky dětí i s rodiči.

    

 

# Pátek 18/8 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Hned jak začal spolek Vimpersko stezku pořádat, zaznamenal s ní velký úspěch, protože rodiče se nebáli svým dětem připravit trochu obav a napětí. Na loňský pátý ročník přišlo navzdory poměrně chladnému srpnovému počasí celkem zhruba 750 lidí, a z toho asi tři sta dětí, které stezkou prošly. A včera ve čtvrtek 17. srpna se zdál na už šestém ročníku stezky vimperský letní areál s arboretem ještě zaplněnější.

Vimpersko, pro nějž jde asi o jeho největší akci, se přitom opět drželo zavedeného scénáře této události, na kterou přijíždí i rodiny až z Prachatic. V letním areálu si v horkém podvečeru krátily čekání rodiny třeba na skákacím hradu, s místními dobrovolnými hasiči, ve výtvarné dílně nebo třeba se skupinou historického šermu Artego. Ani něco na žízeň a na zub nechybělo.

Fronta na stezku byla asi nejdelší, jakou jsme tu vyfotili. Než se dostalo na každého, utekla možná hodina a půl, protože na stezku nemohli všichni najednou. Začínalo se a končilo u strašidelné babičky, která dětem na konci dávala za odměnu něco sladkého i placku s logem strašidla, která dokazovala, že zvládly svůj strach.

Strašidelná stanoviště přitom byla letos hodně obměněna a děti byly jako každý rok rozděleny do dvou kategorií. Ti do sedmi let se na stezku vydávali ještě za světla a starší pak před setměním. My jsme stezku prošli s fotoaparátem s menšími dětmi.

Na ty čekal zejména citlivý přístup všech strašidel, a tak nechybělo trochu obav i napětí, ale reakcí na něj byl občas i smích, a hlavně spokojenost se zvládnutím úkolů. Ani zvědavost na některých tvářích nechyběla. Každopádně více či méně statečnosti tu nakonec v sobě našel každý.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky