ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Prachatický Běh pro zdraví byl letos rekordní

FOTOREPORTÁŽ - Prachatická základní škola sídlící v ulici Zlatá stezka měla v úterý velký úspěch s Během pro zdraví, který s domem dětí pořádá už patnáct let.

    

 

# Středa 6/9 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Běh pro zdraví má v Prachaticích za úkol mimo jiné dětem ukázat zdravotní prospěšnost běhu a také jim dát možnost se protáhnout, aby přechod z prázdnin do školních lavic nebyl takovou změnou. Koná se proto druhý školní den a letos připadl na úterý 5. září. Jako každý rok se přitom do jeho organizování v areálu domu dětí a mládeže pustili hlavně deváťáci ze Zlaté stezky.

Do běhu, který navazuje také na dlouhou a kdysi slavnou tradici Běhu Terryho Foxe, který upozorňoval na rizika rakoviny, se v Prachaticích nezapojují jen žáci ze Zlaté stezky, ale i z dalších škol a také z mateřských školek, které se letos na trať kolem Huláku vydaly jako první. Běh je navíc také součástí Rodinných her, které organizuje dům dětí a účastní se ho tak i širší veřejnost.

Tradičně se přitom do běhu zapojuje kolem čtyř set dětí, ale letos byla účast mimořádně velká. „Letošního ročníku Běhu pro zdraví se dopoledne zúčastnilo tentokrát 632 dětí a žáků mateřských a základních škol v Prachaticích. Jde o rekordní účast za celých patnáct let této tradiční akce, pořádané naší školou,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ Emílie Šináklová ze Zlaté stezky.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky