ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Netolická Paní Zima byla letos ještě krásnější

FOTOREPORTÁŽ - Z příjezdu Paní Zimy do Netolic se stala pro děti doslova ikonická akce, na kterou se těší. Letos příjezd ohrožovalo počasí, ale nakonec vše vyšlo perfektně.

    

 

# Úterý 21/11 2023 - FOTO: Ivan Janota

TEXT: Tomáš František Přibyl

Předpověď na neděli 19. listopadu pro Netolice dlouho hlásila déšť. Organizátoři proto do poslední chvíle nevěděli, jestli bude možné tuto oblíbenou akci uskutečnit. Nakonec ale měli velké štěstí a déšť se netolickému náměstí vyhnul a mohl tu začít už tradiční program.

Netolické pracoviště domu dětí a mládeže se postaralo jako každý rok o tvůrčí dílničky. V těch bylo možné vyrobit přání pro Ježíška a pak mu ho poslat na ekologickém a v přírodě snadno rozložitelném balónku. Těch se letos rozdalo tisíc a dostalo se opravdu na každého, kdo přišel včas.

Nechybělo ani malování na obličej, o které byl také velký zájem. Letos přitom organizátoři připravili úvodní program kratší než obvykle, aby hlavně děti nemusely na to hlavní čekat tak dlouho. Početný dav na netolickém náměstí letos na úvod příjezdu pozdravil radní Dušan Dragoun.

Samotný příjezd Paní Zimy zahájil netolický rodák a zpěvák Radim Leher s dvěma vánočními skladbami. Hned po něm přišel na řadu přílet anděla z věže netolické radnice a pak už přijela v podání Lucie Křížkové Paní Zima, kterou letos čekala na podiu bohatší výzdoba. A nechyběla ani Elsa z Ledového království na balkóně radnice. Protože byl letos úvod o něco kratší, mohla se Paní Zima zdržet déle na podiu a také se s ní mohli zájemci nechat vyfotit.

Za to, že se v Netolicích po léta koná nejkrásnější a nejoblíbenější příjezd Paní Zimy široko daleko přitom Netoličtí a Prachaticko mohou děkovat hlavně hlavní organizátorce Václavě Janotě Vaníčkové. Ona s týmem lidí kolem sebe je hlavní duší této tak pohádkové události.

„Nedovedete si představit, jak to u nás každý rok před Paní Zimou vypadá. Všechno zařídit, sehnat peníze – po nocích peče perníčky a připravuje dárečky pro děti,“ řekl o hlavní organizátorce její manžel a náš redakční fotograf Ivan Janota. „V obýváku se zkouší osvětlení a výzdoba. Na zahradě se zdobí kočár a pak i podium. Je toho neskutečně moc a každý rok s tím má spoustu práce a zaslouží si velké poděkování,“ dodal. - K díkům se připojuje i naše redakce.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky