ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Park u Volyňky měl pravou pekelnou atmosféru

FOTOREPORTÁŽ - Vimperská radnice letos přesunula peklo z Haselburgu do městského parku a mohla tak poprvé využít podium, které tu letos vzniklo.

    

 

# Neděle 26/11 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Tradiční vimperské peklo dostalo v sobotu 25. listopadu novou podobu v městském parku u Volyňky. Jeho přesunutí sem z Haselburgu přineslo více prostoru a tím i více programových možností bez dříve nutných rezervací. A také se poprvé do akce pro veřejnost mohlo zapojit nové podium pod novými schody do parku.

Park dostal adventní výzdobu, u školy bylo možné se občerstvit, děti tu vyráběly ve výtvarné dílně malé čertíky a připraven byl také fotokoutek, o který byl velký zájem. Podium nabídlo hlavně prostor pro čertovskou diskotéku a také pro scénku s příchodem Lucifera. Ta měla pro děti hodně realistický náboj, když se čerti vydali z podia a před popadnutím malých hříšníků je zastavil na poslední chvíli Mikuláš s andělem.

Kolem fontány rozmístili organizátoři několik nápravných stanovišť třeba pro vzteklouny nebo nepořádníčky a vrcholem více než tříhodinového programu byla ohňová show skupiny Vita Sua s Morganou von Maxberg. Akci připravilo Město Vimperk se zhruba třicítkou dobrovolníků a firmou Rohde & Schwarz. Společně se jim podařilo vytvořit nejzábavnější peklo našeho regionu.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky