ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Třetí adventní víkend ve Volarech nabídl pět akcí

FOTOREPORTÁŽ - Tak bohatou nabídku adventních akcí o víkendu jinde na Prachaticku neměli. A tak se Volarští fotili, promítali dokumenty, pekli a se světlem zpívali.

    

 

# Úterý 19/12 2023 - TEXT A FOTO: Ladislav Beran a KIC Volary

Vše začalo v sobotu 16. prosince, když do Volar opět přijel z Českého Krumlova mobilní fotokoutek, který provozuje známé muzeum historického fotoateliéru Seidel. Jeho služby jsou ve Volarech populární několik let a tentokrát bylo možné si nechat udělat fotografii v secesním stylu před zimním pozadím s vánočními motivy. A zájem byl jako vždy velký.

V sobotu večer se pak dostal poprvé o tomto víkendu do akce volarský občan mnoha zájmů a profesí Martin Janda. Tentokrát pozval do společenského sálu radnice na další ročník festivalu dokumentů o zimních sportech z celého světa i z domácí produkce nazvaný Snow Film Fest.

A v neděli dopoledne se pak Martin Janda představil také jako volarský veřejný pekař a s týmem svých spolupracovníků se postaral o adventní pečení v peci ve volarském muzeu. Na programu byly hlavně vánočky, ale došlo i na cukroví.

Nedělní večer pak ve Volarech patřil světlu a zpěvu. Nejprve dorazili ke kostelu skauti se světlem zapáleným v Betlémě. S různými lucerničkami a svíčkami si pro něj přišla jako každý rok řada místních, kteří chtějí mít toto světelné adventní tajemství doma. A na akce bohatý třetí adventní víkend ve Volarech zakončil ženský pěvecký sbor Maraveja z Prachatic. Ten vystupuje ve volarském kostele pravidelně a jeho zpěv byl krásnou tečkou za adventní atmosférou nabitým závěrem týdne.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky