ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Tanec v divadle vyprávěl o Pandořině skříňce

FOTOREPORTÁŽ - Taneční obor prachatické základní umělecké školy za sebou má závěrečné vystoupení školního roku. A jako vždy to byla mimořádná podívaná.

# Sobota 14/6 2024 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Taneční představení, která obor připravuje pod vedením Olgy Pilátové, jsou řadu let o kráse vyjadřování příběhů, myšlenek nebo pocitů pohybem, ale také o něčem podstatném, o čem je dobré přemýšlet. Ostatně na představení, s kterým obor vystoupil v pátek 14. června v prachatickém divadle, obsah sdělení ocenil i ředitel prachatické základní umělecké školy Jakub Weiss.

Hlavní část programu dostala název Pandořina skříňka a vznikla podle staré řecké mytologie - podle příběhu o tom, jak Pandora získala od bohů svou pověstnou skříňku a jak z ní přišla na svět řada špatných věcí, ale nakonec i malá zářivá naděje.

Představení bylo absolventským pro tři mladé tanečnice, které s tímto školním rokem končí prvostupňové taneční vzdělávání. Elen Pilařová, Ema Stará a Markéta Beranová proto dostaly možnost v představení tančit sólová vystoupení a také jim Jakub Weiss a Olga Pilátová předali pamětní listy.

Druhá část představení už mohla být publiku známá. Pohádku nazvanou Péťa a vlk má taneční obor prachatické ZUŠ na repertoáru několik let a dostávají v ní příležitost především mladší žáci. Napsal ji ruský skladatel, dirigent a pianista Sergej Prokofjev.

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky