ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

O prachatické přehlídky byl zájem i s novinkou

FOTOREPORTÁŽ - Gastronomické přehlídky, které v Prachaticích organizuje sommelier Michal Kočan, letos přinesly také novinku, která je součástí jídelníčku ve Francii.

# Pondělí 17/6 2024 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Michal Kočan organizuje přehlídky v renesančních prostorách prachatické Staré radnice už dvě desetiletí. Jsou o degustaci a snoubení vytříbených chutí sýrů, ryb a vín a také o radostné atmosféře, o kterou se stará uskupení, které si říká Koko koko kolegyně a tvoří ho hlavně učitelé a absolventi prachatické pedagogické školy. A také přehlídky podporují dobrou věc, protože tradičně začínají na oficiálním zahájení také dražbou, která znovu podpořila prachatický hospic.

Letos se přehlídky konaly v pátek a v sobotu 14. a 15. června a přinesly také novinku. Tou byla možnost ochutnat sýry s džemy a marmeládami od prachatické značky Rose Garden, za kterou stojí stovkou mezinárodních cen ověnčená Jozefína Růžičková. Podávání sýrů s džemy a marmeládami coby dezertu po obědě patří například k francouzské kuchyni, kde se s tím Michal Kočan setkal a rozhodl se tuto novinku letos na přehlídkách vyzkoušet.

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky