ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Truffaldino je úspěšně zpět v zámecké zahradě

FOTOREPORTÁŽ - Kratochvíle hostí herecký koncert Petra Nováka z netolického ochotnického spolku Tyl. Po deseti letech se sem vrátil v roli sluhy dvou pánů.

# Sobota 22/6 2024 - FOTO: Ivan Janota

TEXT: Tomáš František Přibyl

V zámecké zahradě Kratochvíle začalo ve čtvrtek 20. června už třiatřicáté divadelní léto s netolickým ochotnickým spolkem Tyl. Ten tady po deseti letech připravil obnovenou premiéru hry Carlo Goldoniho Sluha dvou pánů (Il servitore di due padroni) v režii dvorního režiséra souboru Miroslava Mikeše.

Hlavní role se tak jako v roce 2014 ujal skvělý Petr Novák. Ten letos slaví životní jubileum a roli sluhy Truffaldina dostal tak trochu jako dárek. A odvděčuje se za to skvělým výkonem, který diváci oceňují i potleskem uprostřed představení. Lehkou renesančně-italskou komedii o hodně zašmodrchaném příběhu dvou zamilovaných párů hrají letos netoličtí ochotníci na vyvýšeném podiu, které jim zapůjčil Chelčicko-Lhenický mikroregion.

„Rád bych všechny diváky pozval na naše letošní představení v krásném prostředí zámku Kratochvíle a na dalších štacích. Chceme vás hlavně vytrhnout ze starostí všedních dnů, pobavit, rozesmát a ukázat vám, že do hraní dáváme celé naše ochotnické srdíčko a to není zrovna malé,“ říká v programu, který dostávají diváci, Petr Novák.

„Sluhu dvou pánů můžete vidět na Kratochvíli vždy od jednadvaceti hodin teď v červnu vždy od čtvrtka do neděle a v červenci od středy 3. července do soboty 6. července,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ principálka souboru Zuzana Leherová a dodala: „Pak nás čeká charitativní představení ve čtvrtek 11. července od dvaceti hodin na Lomci - výtěžek podpoří zdejší týdenní stacionář. V pátek 12. července potěší Truffaldino diváky v lesní zahradě U Štěrbů ve Vadkově také ve dvacet hodin a své letní divadelní toulky zakončíme v neděli 14. července na dobčické návsi od dvaceti hodin.“

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky