ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Hasiči Volar oslavili sto padesát let svého sboru

FOTOREPORTÁŽ - Volarští dobrovolní hasiči prožili o víkendu velkou slávu. Oslavili totiž bohatým programem sto padesát let, které uplynuly od založení jejich sboru.

# Pondělí 24/6 2024 - TEXT A FOTO: Ladislav Beran

Volarský sbor patří k nejstarším v našem okrese a sto padesátka je už hodně velké číslo. A tak si dali místní hasiči na oslavě v sobotu 22. června hodně záležet - pojali ji ve velkém stylu a veřejnosti nabídli také velmi zajímavý doprovodný program. Hostů byla pozvána celá řada jak z hasičského záchranného sboru, tak z řad politiků a samozřejmě nemohl chybět ani místní farář otec Karel, který požehnal i slavnostně připnutým stužkám, které toto výročí připomínají. Došlo i na předávání medailí a čestná uznání.

Pro veřejnost byly připraveny ukázky zásahu u dopravní nehody, hašení hořícího automobilu a zásah nejmenších volarských hasičů při hašení papírové školy. K vidění byla také zajímavá technika - zejména historické stříkačky sklidily velký obdiv. Ten největší patřil stříkačce SDH Netolice z roku 1909. Na závěr připravili hasiči dětem lázeň v pěně. O dobrou náladu se starala muzika K-Klub a o občerstvení se postarali dámy a pánové ze Zbytin a z Lenory. Nálada byla výborná a oslava se vydařila.

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky