OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Městským parkem zněly motorové pily řezbářů

FOTOREPORTÁŽ - Rychlořezba na čas představuje v moderním hávu staré šumavské řemeslo a umění, které z kusu dřeva vykouzlí za hodinu třeba lasičku nebo volavku.

# Úterý 30/7 2024 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Do městského parku u Volyňky ve Vimperku se na tři dny po dvou letech vrátili dřevosochaři. Jejich tradiční setkání, které vymysleli na místní lesnické škole a po jejím zániku ho pořádá město, se tu koná od pondělí 29. do středy 31. července už potřiadvacáté. Tématem je Mystika a tajemství lesa.

Přijelo na něj pět řezbářských mistrů. Milan Klement, který je u této oblíbené akce od jejího začátku, a také Pavel Vrcula, Oldřich Pliska, Winca von Samotzin a poprvé dorazil i Petr Čtveráček, jehož práce doplní Stezku lesních skřítků. V pondělí odpoledne předvedli návštěvníkům parku populární rychlořezbu, ze které je naše fotoreportáž.

„Vzniklé sochy během léta projdou povrchovou úpravou, aby se zvýšila jejich odolnost vůči počasí, a poté jako obvykle ozdobí město a jeho okolí,“ řekl mluvčí radnice Milan Brabec. „Dřevěná výzdoba se již stala neodmyslitelnou součástí vzhledu našeho města,“ dodala starostka Jaroslava Martanová.

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky