OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Poleno Slavností dřeva přeřízl letos Ivo Stehlík

FOTOREPORTÁŽ - Volarští už potřicáté oslavili spojení své historie se dřevem. Jubilejní ročník Slavností dřeva přinesl to, co vždy. Plné náměstí a přátelská setkání.

# Pondělí 19/8 2024 - TEXT A FOTO: Ladislav Beran

Organizátoři z volarské radnice a kulturně informačního centra pojali jubilejní třicátý ročník Slavností dřeva, který se uskutečnil o minulém víkendu 17. a 18. srpna, tradičně. Program oslavy má řadu let zavedený pořad a mění se jen interpreti. Letos mezi hlavní hvězdy patřila kapela Argema nebo zpěvačka Heidi Janků.

Slavnosti zahájilo i letos řezání polena. Tentokrát k němu starostka Martina Pospíšilová pozvala volarského spisovatele, nakladatele i řemeslníka Ivo Stehlíka. Ten byl také volarským porevolučním místostarostou a patřil k lidem, kteří se zasloužili o to, že se v roce 1994 uskutečnil první ročník Slavností dřeva.

V programu nechyběly oblíbené soutěže dřevorubců, ukázky řemesel, trh a ani tradiční soutěž o putovní dřevák. Letos ji vyhrál bavorský Perlesreut. Nedělní pokus o překonání rekordu v počtu lidí na jednom místě v dřevěné obuvi se letos nepodařil a tak platí číslo 310 z roku 2019. I tak však byla radost jít v klapajícím průvodu, do kterého se zapojilo 234 lidí, a nechyběla ani řada doprovodných aktivit jako třeba pohádky a pečení v muzeu nebo možnost navštívit v městské galerii novou výstavu místních fotografů.

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky