OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Hradozámecká noc byla na Kratochvíli magická

FOTOREPORTÁŽ - Zámecká zahrada byla plná svící a ohňů, po vodním příkopu se plavil kastelán v Rozárce, všem hrála pro potěchu Bonsai č. 3 a vyšel i měsíc. 

# Pondělí 26/8 2024 - FOTO: Ivan Janota

TEXT: Ivan Janota a Tomáš František Přibyl

Hradozámeckou noc připravil letos Národní památkový ústav už popatnácté. Její účel je jednoduchý – otevřít krásné památky v netradiční noční čas a ukázat je v jiném světle. To se letos na Kratochvíli povedlo mimořádně, jak dokazují i snímky našeho redakčního fotoreportéra Ivana Janoty.

Hradozámecká noc byla v sobotu 24. srpna na této renesanční rožmberské perle u Netolic opravdu magická. Lákala sem nejen slavnostně nasvícena zahrada, ale také hudba českobudějovické skupiny Bonsai č. 3. Ta hraje folk s lehce poetickými texty, které většinou zpívá znělý čtyřhlas.

Noc přitom byla teplá a nádherná, vyšel měsíc a v zámeckém vodním příkopu plul v loďce pojmenované Rorázka kastelán Petr Šmíd. Ten navíc na závěr vymyslel i romantické a zábavné řešení toho, jak rychle sfouknout velké množství svící, které v zahradě hořely zhruba dvě hodiny. Nabídl totiž každému, aby si jednu sfoukl, a něco si přitom přál. Což všichni moc rádi využili. 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky