OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Prachatické prázdniny zakončila letos Sněhurka

FOTOREPORTÁŽ - Stalo se letitou tradicí, že ke konci prázdnin v Prachaticích patří i benefiční představení oblíbeného divadelníka Víti Marčíka pro místní hospic.

# Pátek 30/8 2024 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Víťa Marčík se svým divadlem jezdí do Prachatic pro hospic zahrát už tak dlouho, že podle ředitele hospice Roberta Huneše ani neví, jak dlouho se tak děje. „Určitě je to dvojciferné číslo,“ řekl pro prachatickoNEWS.CZ. Zřejmě se tak děje už zhruba patnáct let a tato benefiční představení jsou ve městě velmi oblíbená.

Proto i na to letošní, v čtvrtek 29. srpna, přišlo do parku u hospice početné rodinné publikum. A ani někteří pacienti hospice a jeho zaměstnanci nechyběli. Víťa Marčík pro ně hrál se svým synem Jaroslavem v altánu parku pohádku Sněhurka a sedm trpaslíků.

Tradičně tu předvedli své živelné a nadšené divadelní umění, které je plné humoru i velkých pravd. Výtěžek z představení využije hospic v péči o své pacienty. „Tento člověk je krásný svým uměním i lidskostí, že pro nás hraje zadarmo,“ řekl o Víťu Marčíkovi ředitel hospice Robert Huneš.

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky