OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Stadion zaplnily stovky sportování chtivých dětí

FOTOREPORTÁŽ - Prachatické Sportovní zařízení a místní sportovní kluby slavily úspěch s akcí nazvanou Pojď si vybrat, co tě baví. Zájem o ni se meziročně zdvojnásobil.

# Středa 4/9 2024 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Sportovní náborová akce má v Prachaticích už řadu let trvající tradici, ale loni změnila pod novým vedením Sportovního zařízení formát. Dříve sem vodily děti základní školy tak trochu povinně a atraktivitě akce také původně pomáhaly známé sportovní osobnosti.

Loni a letos to však Sportovní zařízení zkusilo bez škol a osobností. Děti tak mohly s doprovodem či bez něj vyrazit na městský stadion podle svých časových možností a podle svých zájmů. A v pondělí 2. září, kdy se na prachatickém městském stadionu konal další ročník této akce, bylo vidět, že děti není nutné do sportování nutit.

Čekala tu na ně celá řada místních sportovních klubů, které na jednotlivých stanovištích prezentovaly svou činnost. Děti si tak mohly leccos vyzkoušet a rodiče se hned dozvěděli všechny praktické informace. K tomu tu bylo možné se vyřádit i na dvou doprovodných stanovištích při absolvování opičí dráhy a skákání v pytli. Nechybělo ani občerstvení a skákací hrad.

V pondělí se přitom na stadionu představili dětem prachatičtí atleti, oddíl Krav-Maga, discgolfisté, skateboardisté, klub Ly:Ko, hokejbalisté, judisté, volejbalisté, stolní tenisté, fotbalisté a karatisté. Ti všichni teď budou čekat, že se jejich řady rozrostou, až si děti vyberou, do kterého sportu se pustí.

„Za Sportovní zařízení můžeme říct, že jsme s akcí spokojeni. A to jak s návštěvností, tak organizací. Vyšlo nám skvěle i počasí. Akce se zúčastnilo tři sta sedm dětí a většina přišla v doprovodu rodičů či prarodičů. Je to zhruba dvojnásobek loňské návštěvnosti,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ za Sportovní zařízení Ivana Jeřábková.

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky