OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Prachaticemi opět projela automobilová krása

FOTOREPORTÁŽ - Na prachatické Velké náměstí znovu zavítala South Bohemia Classic a přivezla s sebou nejen přes devadesát let starý automobil značky MG.

# Neděle 8/9 2024 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Největší česká setinová rallye automobilových veteránů se jela na jihu Čech už popatnácté a na Prachaticko zavítala v rámci své druhé etapy v sobotu 7. září. Na několika místech našeho okresu čekaly posádky testy a také tu byly připraveny dvě občerstvovací zastávky. Ta první už dopoledne na prachatickém Velkém náměstí.

Závodní pole v čele s nejstarším vozem značky MG z roku 1931 sem začalo najíždět kolem půl desáté a nakonec tudy projelo všech zhruba sto sedmdesát přihlášených vozů. Na náměstí mohly posádky zaparkovat, dojít si na kávu do kavárny Nebe a pak odtud vyrážely do dalšího závodního testu.

Jako vždy při zastávce v Prachaticích se přitom účastníci rallye těšili velkému zájmu veřejnosti. Počasí navíc bylo ideální a posádky přijížděly do Prachatic v milé a usměvavé náladě. A k tomu se desítky let staré vozy nejrůznějších světoznámých značek mezi renesančními a gotickými památkami skvěle vyjímaly.

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky