OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Mariánská pouť letos nabídla i svezení gondolou

FOTOREPORTÁŽ - Nedělní mariánská pouť na Kratochvíli byla prozářená sluncem, voněla na ní dozrávající jablka a přinesla také spoustu pohodové zábavy.

# Úterý 10/9 2024 – FOTO: Ivan Janota

TEXT: Tomáš František Přibyl

Na největší mariánskou slavnost našeho okresu dorazilo v neděli 8. září na Kratochvíli kolem šestnácti set lidí. Čekal na ně poslední nádherný den před tím, než se ozvalo podzimní počasí. Program tu tradičně začal mší svatou v zámecké kapli, která je zasvěcena Ježíšově matce. Hudebně mši doprovodil skladatel Mikoláš Troup a celebroval ji otec Pavel Liška.

Zámecká zahrada toho nabízela tradičně hodně. Nechyběly pohádky pro děti, setkání se zvířátky, hledání nových majitelů koťátek – což se podařilo – a také hry, řemesla nebo možnost se občerstvit v čajovně, naplnit si žaludek dobrými plackami a tak dále a tak dále.

V celodenní permanenci pak byla i loni pořízená zámecká loďka Rozárka a také gondola Zdeňka Bergmana z Prahy. Gondolu na Kratochvíli zapůjčuje na letní renesanční představení nazvané A noc bude mým světlem a letos s ní vozil zájemce po vodním příkopu i o pouti. Dobrovolný příspěvek za plavbu bude použit na obnovu studánky před zámkem.

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky