ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Akční ukázky opět ve Starých Prachaticích

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Také letos jsme na tradiční loučení s létem jako dobrovolníci Staroprachatského a Ostrovského spolku připravili akční podívanou pro veřejnost.

    

  

# Středa 6/9 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY: Zuzana Pelikánová

FOTO: Blanka Špačková, Eduard Kistanov, Karel Talafous

První zářijové sobotní odpoledne jsme zahájili díky podpoře Města Prachatice a MAS Šumavsko ukázkou činnosti složek IZS při autonehodě vozu, kterým prchali pachatelé loupežného přepadení. Řidič se během útěku od vozidla pokusil zbavit lupu a hodil jej do rybníka, kde jej však viděl očitý svědek na lodičce.

Během hojně sledované ukázky tak došlo na záchranu tonoucího z vody a resuscitaci zdravotnickými záchranáři, vyproštění zraněné spolupachatelky z vozidla a uhašení hořícího vozu se ujali hasiči. Policisté zadrželi pachatele a s pomocí potápěče byl nalezen i ukradený pytel s penězi.

Po skončení ukázky si účastníci mohli prohlédnout veškerou techniku zúčastněných složek a vyptat se na práci hasičů, záchranářů či policistů. Na hřišti za doprovodu hudby pak byla přichystána stanoviště sportovní i zábavná, pro děti jsme nově připravili sjezd a chůzi po laně, k tomu stanoviště se střílením ze vzduchovky, šipky, kuželky, podlézání laťky… K hudební zábavě patří vždy občerstvení, po setmění přišlo promítání fotografií a videí z akcí, kterých jsme od roku 2020 uspořádali na tři desítky.

Tak jako každý rok jsme si akci užili, s létem se rozloučili a můžeme se těšit na další setkání a akce v „trojosadí“. Děkujeme partnerům, kteří k průběhu akce přispěli finančně, zapůjčením nebo darováním materiálu: Autoservis Bohumil Toms, Lockal U Jelena, MAS Šumavsko, Město Prachatice, Pekárna Klas, Ski Libín.

Děkujeme všem zúčastněným, děkujeme za spolupráci všem hasičům, záchranářům, policistům, strážníkům, členům Českého červeného kříže Prachatice a Český Krumlov, dobrovolníkům Staroprachatského a Ostrovského spolku za precizní přípravu akce, která byla pestrá a velmi zajímavá. Nesmíme však opomenout ani ty, bez jejichž pochopení by se akce nemohla uskutečnit, a to šéfy všech zúčastněných organizací. Těšíme se na další ročníky.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky