ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Při projektových dnech nás Šumava spojuje

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Projektové dny s německými kamarády z Grundschule v Altreichenau jsou pro žáčky naší školy v Borových Ladách nejen vítaným zpestřením výuky!

    

  

# Pondělí 18/9 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Alena Braunová, ZŠ a MŠ Borová Lada

Jsou také zajímavým výletem i příležitostí na vlastní kůži si ověřit znalosti němčiny, schopnost komunikovat se svými vrstevníky z cizí země i příležitostí prožít skvělý den. Právě o tom byly také poslední dva projektové dny v rámci projektu Šumava nás spojuje podporovaného Česko-německým fondem budoucnosti.

První z nich nás zavedl 24. května k rybníku Olšina, kde se obě školy sešly. Pod vedením Růženky Heřmánkové, průvodkyní lesní pedagogiky, jsme si prohlédli Návštěvnické centrum a vydali se na sedmikilometrovou procházku kolem rybníka Olšina. Ve smíšených česko-německých skupinách jsme plnili různé úkoly, hráli hry, dozvěděli se mnoho o místní přírodě a významu vody v lesním ekosystému.

Pozvání do Freyungu na výstavu Gartenschau 27. června jsme přivítali s nadšením. Navíc se už děti těšily také na své kamarády, vždyť už se viděly v tomto školní rok počtvrté. A tak není divu, že již před začátkem akce spolu živě diskutovali, jak jinak než kluci o fotbale. Vzdělávací program Rysovi na stopě prožily českoněmecké týmy pod vedením průvodců Národního parku Bavorský les. A pak nás čekala celá řada sportovních aktivit na skluzavkách, provazových věžích, skákadlech…

Všechny aktivity, které děti zažily, vyžadovaly vzájemnou pomoc, spolupráci, společné sdílení a prožívání. Mnohokrát nebylo nutné překládat, dlouze vysvětlovat. Radostné spontánní reakce žáků z obou stran hranice byly natolik výmluvné, že nám dospělým bylo jasné, že partnerství našich škol má smysl a musí pokračovat dál!

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky