ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Horní náměstí opět žilo bojem o pohár starosty

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Dobrovolní hasiči z Prachaticka se v sobotu sjeli do Prachatic do bývalých kasáren na další ročník soutěže O pohár starosty města Prachatice. 

    

  

# Pondělí 18/9 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Za organizační tým SDH Prachatice Jaromír Habásko

V sobotu 16. září proběhla v Prachaticích na Horním náměstí od dvanácti hodin denní soutěž hasičských družstev všech věkových kategorií v požárním útoku O pohár starosty města Prachatice - Memoriál pplk. Ing. Stanislava Vodičky. Soutěžní klání bylo zahájeno za účasti starosty města Prachatice Jana Bauera.

Soutěže se zúčastnilo 34 hasičských družstev, a to 8 mužských, 8 ženských a 18 dětských, celkem tedy 238 soutěžících z celého okresu Prachatice, aby změřily své síly v klasické disciplíně požární útok.
Pohár je součástí Prachatické hasičské ligy ročníku 2023. Organizaci soutěže si vzal pod patronát domácí Sbor dobrovolných hasičů Prachatice ve spolupráci s Okresním sdružením hasičů ČMS Prachatice a Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje, Územním odborem v Prachaticích. Soutěž proběhla dle pravidel požárního sportu.

Mužskou část ovládli s přehledem hasiči z SDH Šipoun časem 23:86 s, následování SDH Budilov B, bronz si odvezlo družstvo SDH Oseky. V ženské kategorii zvítězily hasičky SDH Vitějovice C časem 23:02 s, stříbro bralo sesterské družstvo SDH Vitějovice, SDH Vitějovice A a konečně bronz putoval do SDH Oseky.

V soutěžním klání mladých hasičů v kategorii mladí hasiči - mladší si prvenství vybojovali děti z SDH Budilov A časem 18:84 s následovány stříbrným družstvem SDH Vitějovice a místo třetí patřilo dětem SDH Žernovice A. Kategorii mladí hasiči - starší ovládly opět děti z SDH Budilov A skvělým časem 18:02 s, stříbro patřilo družstvu SDH Lhenice a jako třetí se umístilo družstvo dětí SDH Lažiště.

Novými vlastníky putovních pohárů pro rok 2023 jsou tedy družstva mužů SDH Šipoun a žen SDH Vitějovice „C“. Putovní pohár v dětské kategorii si odváží mladí hasiči SDH Budilov A. Soutěže se v kategorii mužů zúčastnil opět také tým domácích SDH Prachatice. Soutěžní odpoledne proběhlo dle časového harmonogramu a hlavně bez vážnější újmy na zdraví účastníku.

Po skončení soutěže následovalo vyhlášení celkových výsledků Prachatické hasičské ligy za rok 2023 zástupci Okresního sdružení hasičů ČMS v Prachaticích v čele se starostkou Okresního sdružení hasičů paní Libuší Tremmelovou.
Závěrem se patří poděkovat vedení OSH ČMS Prachatice, organizační skupině SDH Prachatice, týmu rozhodčích, moderátorovi soutěže a veliteli soutěže v jedné osobě panu Miroslavu Molitorovi, dále obsluze časomíry Tomáši Markovi SDH Vlachovo Březí, zdravotnicím z ČČK Prachatice a Technickým službám Prachatice - všem za vstřícnost, technickou podporu a materiální výpomoc.

Velký dík zejména patří vedení města Prachatice za spolupráci, pomoc a vytvoření podmínek pro pořádání této sportovní akce, zejména pracovnici MěÚ v Prachaticích Petře Popové. Velice si vážíme této podpory i z dotačního programu Volnočasové aktivity 2023, bez které by nebylo v Našich silách takovou akci pořádat. Děkujeme.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky