ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Společně pro hospice aneb více než jen radost

ZPRÁVA Z REDAKČNÍHO @ - Vstupte do předvánoční nálady a kouzelné adventní atmosféry s Hospicem sv. Jana N. Neumanna na několika akcích, které připravuje.

    

  

# Neděle 19/11 2023 - Z REDAKČNÍ POŠTY

Eva Jungvirtová, Hospic sv. Jana N. Neumanna

I tento rok je v předvánočním čase připraveno několik akcí, a to nejen v Prachaticích. Ve výjimečném duchu vánočního období se můžete těšit na setkání příznivců a zaměstnanců hospice s širokou veřejností. Přímo v srdci hospicového areálu v Prachaticích se můžeme potkat již 28. listopadu, kdy bude za zvuku hudby rozsvícen vánoční stromeček, budou se prodávat výrobky našich zaměstnanců, pivo z pivovaru U Fleků či benefiční dort od cukrářů z Mironella Cakes.

Nově hospic do předvánočního programu zařadí i vzpomínkovou pietní akci, a to celosvětový projekt Svíčka. Každoročně bývá druhá neděle v prosinci věnována vzpomínce na zesnulé děti. Hospic sv. Jana N. Neumanna se i letos připojí k uctění památky všech dětí, které odešly předčasně. Zveme vás 10. prosince do hospicového parku, kde v 18:30 proběhne pietní akt a v 19 hodin rozsvítíme světla svíček za všechny zesnulé děti.

Hospicový areál poté můžete znovu navštívit i 14. prosince na tradičním benefičním jarmarku a nakoupit zde vánoční dekorace, výborné pochutiny a mnoho dalšího – vše bude s láskou vytvořené zaměstnanci a klienty Domova Matky Vojtěchy, zaměstnanci Domácího hospice sv. Jakuba, lůžkového Hospice sv. Jana N. Neumanna a zaměstnanci hospicové kuchyně. Moc se těšíme na společně sdílený čas, nezapomenutelné chvíle plné světla, solidarity a sounáležitosti!

Ten, kdo rád za adventní atmosférou vycestuje i mimo Prachatice, může navštívit benefiční koncerty pro naše domácí hospice. Na jejich podporu zahraje kapela Mário Biháry & Bachtale Apsa, konkrétně 12. prosince v Rytířském sále ve Strakonicích a 13. prosince v Synagoze v Českém Krumlově. Poslední z řady koncertů proběhne v Českých Budějovicích, kde 15. prosince v Dominikánském klášteře zazpívá pro Domácí hospic sv. Veroniky Ženský pěvecký sbor Záviš.

Bachtale Apsa.

Hospicová péče stále ještě vzbuzuje strach či respekt veřejnosti. Hospic sv. Jana N. Neumanna se snaží o budování vztahu s veřejností a tohoto vztahu si velmi cení. Již mnohokrát se potvrdilo, že příznivci za hospicem stojí a že akce v areálu hospice fungují jako spojující prvek. Hospicový areál je totiž místem, kde se mohou potkat zdraví a nemocní, mladí a staří.

Hospic je ostrovem bezpečí a úcty k umírajícímu, něžné, laskavé a erudované péče, kterou pacientovi věnujeme až do jeho přirozeného konce. A také místem, kde lidé mohou odcházet z tohoto světa bez bolesti na těle i na duši a s vděčností za život, který mohli prožít.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky