ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Domácí hospic svatého Jakuba dostal kávovar

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Místní akční skupina Šumavsko spojila letos síly s místními komunitami a společně získaly peníze, za které pomohly místní hospicové péči. 

# Neděle 30/6 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Za MAS Šumavsko Jakub Imbera

Před několika dny proběhlo neformální setkání lidí zapojených do projektu komunit občanů na území MAS Šumavsko a Domácího hospice sv. Jakuba v Prachaticích. Důvodem bylo předání kávovaru, který byl zakoupen z výtěžku prezentace výrobků komunit v rámci projektu pro Domácí hospic. Za komunity předal kávovar Jakub Imbera za přítomnosti Zdeňky Florianové a Stáni Churaňové.

Na oslavách dvaceti let MAS Šumavsko (11. května) byla prezentována činnost komunit vlastními výrobky a chuťovkami, které vznikly v jednotlivých komunitách po celém území Šumavska. Tato prezentace přinesla krásný výsledek 8 279 korun. A právě za tento finanční obnos byl zakoupen kávovar, který si zaměstnanci Domácího hospice sami vybrali.

Kávovar bude sloužit nejen klientům (například při pohovorech s pozůstalými), ale i zaměstnancům, kteří si mohou v krátkých pauzách mezi klienty vychutnat čerstvou kávu a očistit tak na chvíli mysl. Při příležitosti předání kávovaru si zúčastnění mohli i kávu z nového přístroje vyzkoušet. V nabídce byly i netradiční kávy – affogato, espresso&tonic, cortado a další.

Věříme, že kávovar bude dělat jen radost a děkujeme všem, kteří se zapojili jak na oslavách dvaceti let MAS Šumavsko, tak i dalším, kteří významně přispěli k tomu, aby se předání kávovaru mohlo uskutečnit.  

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky