ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Na osecký dětský den dorazilo sto padesát dětí

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - V pátek 5. července se na hřišti v Podolí u Prachatic konal již tradiční Dětský den, který pro nejmenší připravil Sbor dobrovolných hasičů Oseky.

# Pondělí 8/7 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Sbor dobrovolných hasičů Oseky

Návštěvníků dorazilo úctyhodné množství, hasiči na prosluněném hřišti přivítali zhruba 150 dětí. Ty se mohly vydovádět na rozličných atrakcích. Tělo si rozhýbaly na skákacím hradu, zkusily svoji šikovnost při slalomu na koloběžce nebo odrážedle. Prověřily také jak daleko dokážou po zemi dolézt připoutaní na gumovém laně a rovněž ukázaly svou rychlost na překážkové dráze zakončené hašením plamenů.

Kromě toho nejmenší ukázali, jakou mají mušku při házení míčků, střelbě ze vzduchovky nebo stříkání na hasičské terče. Malí návštěvníci se také projeli na lanové dráze nad koupalištěm nebo okolo něj na hřbetě koně. Houfně navštěvovali také stanoviště s malováním na obličej a výtvarnou dílnu, ze které si odnášeli i malou odměnu.

Překvapením pro návštěvníky byl potom přílet letadel ze strunkovického letiště. Ta zasypala hřiště bonbóny a každý si jich tak mohl nasbírat plné hrsti. Nakonec hasiči vytvořili vprostřed hřiště hustou pěnu, do které se s úsměvem děti vrhaly, aby je promočené ale spokojené mohli rodiče odvést domů.

Celá akce se moc povedla a děkujeme těm, kteří ji podpořili: Městu Prachatice, farmě Bio Bělá, firmě K-Rail 95 manželů Kotrcových, ale zejména všem návštěvníkům. Budeme se těšit zase za rok!

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky