ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Volary hostí už podeváté výtvarný workshop

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - Volary se na týden proměnily v inspirativní prostředí pro více než pětadvacet umělců tentokrát především z Bavorska a jižních Čech.

# Úterý 23/7 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Text: Vít Pavlík, foto: Jaroslav Pulkrábek

V sobotu 20. července začal workshop vernisáží výstavy v městské galerii ve Volarech. Úvodní akt se nesl v duchu děl jedné z účastnic workshopu, Cecilie Chiavistelli z italské Florencie. Její výstava s názvem Nekonečnost přilákala mnoho návštěvníků a zahájila tak týden plný kreativity a uměleckého tvoření.

Sympozium, které probíhá již devátým rokem, přivítalo umělce z různých oborů – od malířství přes sochařství až po moderní umělecké instalace.
Účastníci budou po celý týden tvořit v inspirativním prostředí Volar, čerpajíc inspiraci z krás šumavské přírody a místní atmosféry a budou mít možnost sdílet své zkušenosti, techniky a nápady, a zároveň se inspirovat prací svých kolegů.

Vyvrcholením celého týdne bude vernisáž děl vytvořených během symposia, která se uskuteční v pátek 26. července 2024 v 17:00 hodin v ZUŠ Volary. Srdečně zveme všechny zájemce, aby se přišli podívat na výsledky týdenní práce umělců a setkali se s tvůrci osobně.

Mezinárodní výtvarné sympozium ve Volarech je nejen příležitostí pro umělce k osobnímu a profesnímu růstu, ale také obohacuje kulturní život města a přitahuje pozornost široké veřejnosti k umění. Návštěvníci mohou během celého týdne sledovat vznikající díla a setkat se s umělci osobně.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky