OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Paraplíčko se stalo místem plným nejen objevů

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM - V září jsme v naší školce v České ulici zahájili nový projekt nazvaný Společně objevujeme svět v zahradě. Dětem pomáhá rozvíjet jejich dovednosti.

# Úterý 15/10 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Marika Šmajclová, MŠ Česká

Tento projekt přináší každý měsíc tematický den, který propojuje všechny třídy a posiluje soudržnost školní komunity. Zahrada naší mateřské školy tak se stává místem plných objevů, spolupráce a dobrodružství, kde se děti z různých tříd společně zapojují do aktivit zaměřených na přírodu, kreativitu a týmovou práci.

Každý měsíc je věnován jinému tématu, které podporuje zvídavost dětí a rozvoj jejich dovedností. Tematické dny jsou zaměřeny na různé vzdělávací oblasti, jako je poznávání přírody, ekologie, umění nebo zdravý životní styl. Zahrada se tak stává nejen prostorem pro hry, ale také prostředím, kde děti objevují svět kolem sebe prostřednictvím zážitků, čímž prohlubují svůj vztah k přírodě a současně rozvíjejí svou tvořivost, samostatnost a vzájemné porozumění.

Tento projekt také významně přispívá k rozvoji sounáležitosti mezi dětmi a podporuje pozitivní atmosféru ve školce. Vzájemný respekt a spolupráce jsou nedílnou součástí těchto aktivit, které posilují nejen vztahy mezi dětmi, ale i jejich vnímání okolního světa.

Ve středu 25. září se v rámci tohoto projektu v naší mateřské škole Paraplíčko uskutečnil tematický den s názvem Co se skrývá v Paraplíčku, který pro děti připravily paní učitelky Jana Seberová a Petra Šicnerová. Již od časného rána byly děti plné očekávání a s nadšením se zapojily do připravených aktivit, které trvaly až do poledních hodin. Školní zahrada se pod jejich rukama proměnila v kouzelné místo plné dobrodružství a překvapení.

Zábavná hra, která byla hlavní náplní dne, zapojila všechny třídy. Každá třída obdržela specifický úkol, jehož splnění vyžadovalo nejen pozornost a rychlost, ale také schopnost spolupráce a tvořivost. Děti měly příležitost prozkoumat různá zákoutí zahrady, a zároveň prožít den plný radosti a vzájemného porozumění.

Zakončení dne proběhlo v amfiteátru školní zahrady, kde se sešli všichni účastníci této akce. Počasí nám po celý den přálo – slunce svítilo, a společně s dětskou radostí tak vytvořilo nezapomenutelnou atmosféru, která provázela celý tento tematický den.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky