OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Plamen začaly nejlépe Žernovice a Svatá Máří

Z REDAKČNÍHO @ - Okresní sdružení hasičů Prachatice za sebou má vstup do nového kola hry Plamen také další okresní kolo Závodu hasičské všestrannosti a brannosti.

# Úterý 15/10 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Libuše Tremmelová, Starostka OSH Prachatice

Foto Marek Študlar ml.

Za pěkného podzimního počasí na fotbalovém hřišti ve Ktiši proběhlo 12. října dopoledne podzimní Okresní kolo hry Plamen. V disciplínách štafeta požárních dvojic a štafeta 4 x 60 m s překážkami soutěžilo 13 týmů mladších a 12 týmů starších z celého okresu Prachatice. Do jarního kola si vedení v tabulce odvezl tým mladších dětí ze Svaté Maří a tým starších dětí ze Žernovic.

Po vyhlášení výsledků se rozběhlo v odpoledních hodinách postupové okresní kolo Závodu hasičské všestrannosti a brannosti. Osm hlídek mladších a devět hlídek starších dětí vyběhlo na trať dlouhou dva kilometry a plnilo úkoly: střelba ze vzduchovky, orientace v přírodě, uzlování, lezení po laně, požární ochrana, základy první pomoci a ochrany obyvatelstva.

Ve starší kategorii vyhrály 1. a 2. místo hlídky Vitějovic a 3. místo hlídka Lhenic. V mladší kategorii si odváží 1. místo hlídka Žernovice, 2. místo hlídka Vitějovic a 3. místo hlídka Bohumilic. Dvě nejlepší hlídky z každé kategorie postupují do krajského kola, které se koná 9. listopadu v Čejeticích okres Strakonice.

Postupujícím hlídkám gratulujeme a přejeme jim další úspěch v krajském kole. Poděkování patří za organizaci soutěží obci a sboru dobrovolných hasičů Ktiš a členům Okresní odborné rady mládeže Prachatice.

 


 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky