Foto:
LADISLAV BERAN a KIC VOLARY
V programu volarského adventu nesmí zabíjačka
na náměstí u hotelu Bobík chybět. Tradičně ji pro místní
připravuje rodina Spoustova s přáteli a zaměstnanci
nejstaršího volarského hotelu Chata. A zájem o pochoutky,
které už by dnešní nutriční poradci nedoporučovali, je
tradičně velký.
Nechybí tu vůně prdelačky, tedy polévky z
krve a krup a dalších tajných ingrediencí mistra řezníka a
kuchaře v jedné osobě. V sobotu 10. prosince ale na
volarském náměstí krásně voněl i ovárek a na dračku šly také
jitrničky, jelítka nebo tlačenka bílá i černá a maso.
Prodalo se hodně, a kdo přišel, odcházel
spokojen, a to je v čase vánočním důležité. Zabíjačka je
přitom česká vánoční tradice, kterou známe i z obrázků
Josefa Lady. - Všem, kteří tu dobře nakoupili, přejeme
dobrou chuť a krásný adventní čas.
|