ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Zfetovaný řidič naboural policejní auto a utekl

ZPRÁVA - Obyčejná dopravní kontrola v pátek večer v prachatické Husinecké ulici vyprodukovala až neuvěřitelný příběh o špatně zabrzděném autě a útěku.

    

  

# Neděle 3/9 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Hlídka policistů z prachatického obvodního oddělení chtěla v pátek 1. září před dvaadvacátou hodinou zastavit v Husinecké ulici osobní vůz značky Peugeot, ve kterém jeli tři lidé. Důvodem byla běžná silniční kontrola. Řidič na jejich pokyn začal brzdit, a nakonec před policejním vozem skutečně zastavil.

Jenže pak se pokusil policejní kontrole vyhnout. Pro což měl hned několik důvodů. Takže z vozu po zastavení vyskočil a začal utíkat. Svůj vůz však řádně nezabrzdil a Peugeot se rozjel a narazil do předního rámu policejního vozu Škoda Octavia, čímž na něm způsobil škodu za zhruba patnáct tisíc korun.

Další dvě osoby, které vezl, nechal útěkář v autě a snažil se zmizet. Daleko ale nedoběhl a za krátko ho zadrželi prachatičtí dopravní policisté, kteří také rychle odhalili, proč řidič Peugeotu nechtěl, aby ho policisté zkontrolovali.

„Dopravní policisté u muže lustrací zjistili, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a navíc mu prokázali orientačním testem přítomnost amfetaminu a marihuany. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo ke zranění osob. Hmotná škoda na vozidle Peugeot je předběžně vyčíslena na 5 000 korun,“ uvedla pro novináře prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

A aby toho neměl řidič na kontě málo, tak ještě odmítl odběr krve a lékařské vyšetření. „Přestupek proto budou policisté postupovat do správního řízení k projednání, kde jej čeká, kromě dalšího zákazu řízení, také sankce až do výše 50 000 korun,“ dodala mluvčí.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky