ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Na prachatickém hřbitově vyroste kolumbárium

ZPRÁVA - Prachatická radnice výrazně navýší počty urnových míst na hřbitově u kostela svatých Petra a Pavla. A to výstavbou kolumbária za 2,38 milionu korun.

    

  

# Středa 13/9 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Návrh na vybudování kolumbária na prachatickém hřbitově předložil letos v červnu radě města odbor komunálních služeb a dopravy, který má pohřebnictví ve své gesci. Vedoucí odboru Luboš Kvasnička tím navrhl šeřit zmenšující se počty míst pro uložení uren na hřbitově.

„V urnovém háji již nejsou žádná volná místa k pronajmutí. Volná urnová místa jsou jen v sekci dětských hrobů, a to v současnosti zhruba osmdesát pět volných urnových míst. V letošním roce bylo nově přiděleno osm urnových míst, v roce 2022 bylo přiděleno jednatřicet urnových míst a v roce 2021 bylo přiděleno šestatřicet urnových míst,“ uvedl Luboš Kvasnička v důvodové zprávě pro radní.

Radní s vybudováním kolumbária souhlasili, následné výběrové řízení vyhrálo s nejnižší nabídkovou cenou prachatické Kamenictví Váňa a zastupitelstvo nyní uvolnilo potřebné peníze z rezervy města. Podle plánku, který odbor komunálních služeb a dopravy předložil zastupitelům, bude v kolumbáriu necelých sto padesát výklenků pro uložení uren a kolumbárium vznikne u vchodu do hřbitova z parkoviště u kostela.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky