ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

K parkování v Prachaticích konečně postačí karta

ZPRÁVA - Parkovací automaty patřící prachatické radnici čeká konečně modernizace. Respektive radní vypsali výběrové řízení na nákup čtyř nových automatů. 

    

  

# Pondělí 6/11 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Prachatické parkovací automaty jsou staré deset až patnáct let a zoufale nemoderní jsou poměrně dlouho. Radnice navíc musí řešit i jejich nemalou poruchovost. „Velmi často se nám stává, že hlavní automat na náměstí je zablokovaný mincemi a my to musíme pracně opravovat,“ řekl nedávno starosta Jan Bauer zastupitelům.

Reagoval tím na podnět zastupitele Roberta Zemana, který žádal, aby město prověřilo možnosti zavést i variantu placení parkovného platební kartou. To zatím v Prachaticích možné není. Automaty buď berou mince nebo je možné platit hodně starým systémem SMS zpráv. Radní se přitom otázkou postupné modernizace automatů zabývali už několikrát a nakonec rozhodli, že město koupí nové.

Odhad nákladů na nákup jednoho nového parkovacího automatu se pohybuje kolem sto padesáti tisíc korun. „Nové automaty nabídnou návštěvníkům města dnes již běžné způsoby platby - včetně platby kartou či prostřednictvím mobilního telefonu. Zároveň umožní rychlou kontrolu zaplaceného parkovacího poplatku strážníkům městské policie,“ uvedl starosta pro media. V nových automatech by mělo dál být možné platit i hotově a se změnou poplatků se zatím nepočítá. „Výměna parkovacích automatů nemá aktuálně vliv na změnu parkovacích poplatků,“ dodala pro prachatickoNEWS.CZ Eva Suchá ze sekretariátu starosty.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky