ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
Ilustrační foto. www.zzsjck.cz  

Záchranná služba chystá ve Volarech nové sídlo

ZPRÁVA - Jihočeská záchranná služba chce vybudovat zcela nové sídlo ve Volarech. Postavení nové budovy si má vyžádat náklady přesahující třicet milionů korun.

    

  

# Úterý 7/11 2023 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Výjezdová základna jihočeské záchranné služby funguje ve Volarech od roku 2000. Pro svou činnost však budovu v Soumarské ulici naproti obvodnímu oddělení Policie ČR hodnotí služba jako dlouhodobě ne zcela vhodnou. A tak má nyní díky evropským dotacím vzniknout nové volarské sídlo záchranářů.

Stát má podle současných odhadů přes třicet milionů korun a jihočeské krajské zastupitelstvo, coby zřizovatel jihočeské záchranné služby, už schválilo záchranářům podání žádosti o dotaci. A také souhlasilo s uvolněním krajského podílu, který má být 3,75 milionu korun. O dotaci záchranná služba žádá v rámci třinácté výzvy programu IROP.

Nová budova má pojmout jak techniku, tak také personál, který ve Volarech pracuje. Záchranná služba tu má v celodenní službě jednu směnu rychlé zdravotnické pomoci. Nové sídlo volarských záchranářů má přitom vzniknout v bývalých kasárnách. „Stavba bude zahájena v roce 2024 a potrvá zhruba dva roky. Záchranáři by se sem tedy mohli nastěhovat v roce 2026,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ mluvčí Jihočeského kraje Hana Brožková.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky