ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Krajské stříbro pro Prachatické za vyprošťování

ZPRÁVA - Profesionální hasiči z prachatického územního odboru vybojovali na krajské soutěži ve vyprošťování druhé místo. Překonali tak své bronzové maximum.

# Neděle 26/5 2024 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Čtyřčlennému družstvu zastupujícímu prachatický územní odbor Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, se letos soutěž mimořádně vyvedla. V posledních dvanácti letech se jim v ní většinou na medailová umístění dosahovat nedařilo. Kromě roku 2012, kdy doma získali bronz a na třetím místě skončili i před dvěma lety v Táboře.

Soutěž se koná jednou za dva roky a jihočeské územní odbory se v jejím pořádání střídají. Letos ji 23. května hostily Strakonice a za dva roky by měly přijít na řadu opět Prachatice. Letos si v soutěži vedl nejlépe tým Jindřichova Hradce, Prachatice přivezly stříbro a třetí skončily domácí Strakonice.

Rozhodčí na výkonu družstva hodnotí taktiku, zahrnující například přístup k místu nehody nebo provádění průzkumu, pak samotné technické provedení zásahu, zahrnující třeba stabilizaci vozidla nebo transport zraněného a také předlékařskou pomoc.

Prachatičtí profesionální hasiči své umění vyprošťování předvedli i pět dní před soutěží na Jihočeské hasičské pouti, která se konala na prachatickém Velkém náměstí. Z této ukázky je většina našich fotografií. Snímek stříbrného družstva poskytl HZS Jihočeského kraje.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky