ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Volarská ZUŠ končí školní rok ve zlatém duchu

ZPRÁVA a OBRAZEM - Nejprve uspěl V-Band v celostátním kole soutěže základních uměleckých škol a pak se vydařil i závěrečný a absolventský školní koncert.

# Úterý 18/6 2024 - FOTO: Ladislav Beran a ZUŠ Volary

TEXT: Ladislav Beran, ZUŠ Volary a Tomáš Přibyl

V-Band získal zlaté pásmo v celostátním kole soutěže Jazzových souborů tanečních orchestrů Základních uměleckých škol! A k tomu vedoucí souboru Kateřina Pavlíková obdržela zvláštní ocenění poroty za vynikající vedení orchestru a dirigování. Toto úžasné ocenění přišlo v soutěži, která se konala 7. června v Citadele Litvínov.

Historie V-Bandu sahá do roku 2011, kdy byl soubor založen. Za krátkou dobu se stihl vypracovat mezi neúspěšnější žákovské soubory v České republice. Tuto pozici potvrdil již třikrát, a to v roce 2014, 2017 a nyní v roce 2024 kdy získal zlaté pásmo v celostátním kole soutěže jazzových souborů a tanečních orchestrů Základních uměleckých škol v řadě po třetí za sebou.

Výuka hudby a vedení orchestrů na Základních uměleckých školách hraje klíčovou roli v rozvoji mladých talentů. Učitelé a vedoucí souborů věnují nespočet hodin nejenom výuce, ale také individuálnímu přístupu ke každému žákovi. V případě V-BANDu je to právě vedoucí Kateřina Pavlíková, kdo se svým nadšením a odborností přispívá k úspěchům souboru.

Příprava na soutěže a vystoupení zahrnuje nejen hudební dovednosti, ale i týmovou práci, disciplínu a sebedůvěru. Žáci ZUŠ se tak učí dovednostem, které jsou cenné nejen v hudebním světě, ale i v jejich osobním a profesním životě.

Pár ní na to připravila ZUŠ Volary v místním kinosále tradiční závěrečný koncert svých mladých hudebníků. Koncert byl též absolventský pro Matyáše Rolčíka - absolventa prvního cyklu hry na příčnou flétnu, Dušana Včalu – absolventa prvního stupně ve hře na bicí nástroje a Matěje Maška - absolventa druhého cyklu ve hře na bicí nástroje. Všichni tři v průběhu večera vystoupili a předvedli se publiku výborným výkonem.

Ale bylo více, co si mohli příchozí poslechnout. Všichni účinkující předvedli, že se toho naučili hodně a publiku se jejich umění líbilo. Večerem provázela Petra Kaczková, která již mnoho let tyto koncerty výtečně konferuje. Přivítala hosty a poděkovala divákům, že přišli v tak hojném počtu.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky