ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

U Stopařky počítejte s kyvadlovým provozem

ZPRÁVA - A navíc bude potřeba v první etapě jezdit z Prachatic na České Budějovice, i v opačném směru, přes Staré Prachatice a kruhovou křižovatku u Těšovic.

# Středa 19/6 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Prachatický městský úřad zveřejnil své rozhodnutí o dopravním omezení v době stavby nové křižovatky U Stopařky. Úřad Strabagu, coby dodavateli stavby, povolil částečné uzavření křižovatky od 24. června od šesti hodin ráno do 7. října do šestnácté hodiny. Důvodem je přestavba křižovatky na kruhový objezd. Stavba má Jihočeský kraj stát podle výsledku výběrového řízení zhruba sedmnáct milionů korun.

Dopravní opatření, která městský úřad schválil, počítají s tím, že se křižovatkou bude projíždět kyvadlově a provoz budou řídit semafory. V první etapě přitom bude uzavřena polovina křižovatky, která je blíže Vítějovicím. Pro dopravu směřující z Prachatic na České Budějovice a opačně to tak znamená, že silnice kolem Žernovic a přes Vitějovice se stane slepou. Až do Vitějovic však dojet možné bude a objízdná trasa je stanovena přes Staré Prachatice.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky