ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Prázdniny začali tradičně zlatem ze Slovenska

ZPRÁVA - Prachatičtí klarinetisté i letos vyrazili na začátku prázdnin na Mezinárodní hudební festival v Bratislavě, odkud si první ocenění přivezli už v roce 2011.

# Úterý 9/7 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytl Klarinetový soubor Prachatice

Festival se konal ve slovenském hlavním městě od 2. do 5. července a účastníci z Japonska, Jižní Afriky a celé Evropy na něm hráli před porotou složenou z evropských a amerických umělců. Klarinetový soubor Prachatice tu byl jediným zástupcem Česka a od poroty letos získal ocenění Gold Band. To si odtud odvezl i předloni a má odtud i dlouhou řadu zlatých pásem. Klarinetisté získali při své první účasti v Bratislavě v roce 2011 stříbro a od té doby si odtud zlatá ocenění vozí pravidelně.

Soubor na Slovensko vyjel ve svém tradičním složení - Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek a Vít Neužil. „Zahráli jsme ukázky klarinetové tvorby, swingové, filmové a jazzové hudby a premiéru zde měly i nové skladby doprovázené zpěvem Petry Sovové,“ uvedl pro novináře vedoucí souboru Jan Hovorka.

„Posluchači, přátelé a příznivci si nás mohou poslechnout v pátek 12. července v Českých Budějovicích, kde připravujeme koncert nazvaný V Českých Budějovicích by chtěl hrát každý na Malé scéně KD Metropol od osmnácti hodin. Srdečně zveme a těšíme se,“ dodal Jan Hovorka.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky