ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Dřevosochařit se bude u Volyňky i s koncertem

ZPRÁVA - Tradiční třídenní setkání dřevosochařů v městském parku u Volyňky ve Vimperku se letos chystá na konci července. Vrací se sem po dvou letech.

# Čtvrtek 11/7 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Vimperská radnice pořádá letos už třiadvacátý ročník této oblíbené akce, která voní dřevem a také ukazuje, že i v tak praktickém materiálu je možné najít krásu. Naposledy se setkání konalo v městském parku v roce 2022 s tím, že město ho nyní chce nabízet veřejnosti obrok. Na letošní ročník, který se uskuteční od 29. do 31. července, přijede tradičně pět mistrů a také další talentovaní dřevosochaři, kteří se od nich budou učit.

„Tématem letošního roku bude Mystika a tajemství lesa. V plánované rychlořezbě vzniknou tradičně oblíbené sochy zvířátek. Součástí akce je pak letos také hudební vystoupení nové vimperské hudební formace nazvané De Lučina. Vystoupí v úterý 30. července od 18:00 hodin u Parkboudy,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ Renata Lešková z vimperského odboru školství, kultury a cestovního ruchu.

Divácky nejatraktivnější část setkání, kterou je rychlořezba na čas, je plánována hned první den v pondělí 29. července od patnácti hodin. Sochy, které při ní za hodinu vzniknou, budou v průběhu léta ošetřeny lazurami a umístěny na místní stezku lesních skřítků nebo na jiné vycházkové trasy v okolí města.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky