ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Národka získá opět novou chemickou laboratoř

ZPRÁVA - Před necelými šesti lety otevřela prachatická základní škola Národka moderní badatelskou učebnu a letos se dočká také obnovení výuky v chemické laboratoři.

# Úterý 16/7 2024 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Vedení Národky se podařilo získat zhruba dvoumilionovou dotaci na rekonstrukci učebny chemické laboratoře, která byla ve špatném technickém stavu a žáci ji v poslední době nemohli využívat. Zastaralé a současným trendům nevyhovující bylo v učebně i vybavení.

„Součástí rekonstrukce jsou stavební práce týkající se rozvodů odpadů, vody a elektřiny, bude položena nová podlaha, dojde k úpravě zdí a bude pořízeno nové vybavení laboratoře včetně nábytku,“ dodala k investici Jana Hulešová z kanceláře prachatického starosty.

S investicí muselo souhlasit Město Prachatice, coby zřizovatel školy, kvůli jejímu předfinancování. Rada dala škole zelenou před prázdninami s tím, že pak bylo vypsáno výběrové řízení a rekonstrukce má být provedena o prázdninách. Půjde přitom o další moderní učebnu technických oborů na škole. Před necelými šesti lety otevřela Národka i novou badatelskou učebnu, ve které se navíc mohou učitelé dalších škol učit, jak učit děti s pomocí nejmodernějších pomůcek.

Badatelská učebna, kterou Národka otevřela v roce 2018.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky