ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Na cyklistku spadl strom a letěl pro ni vrtulník

ZPRÁVA - Záchranáři, Horská služba Šumava i hasiči a policisté museli vyjet na cyklostezku nedaleko Stožce, kde se na ženu na kole zřítil strom a vážně ji poranil.

# Středa 17/7 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytl HZS Jihočeského kraje

O události, která se stala dnes 17. července odpoledne, zatím informovali jen hasiči a záchranáři. Záchranná služba informaci o pádu stromu na cyklistku dostala ve 13:20 s tím, že k úrazu došlo v lese nedaleko Stožce. Na místo vyjeli záchranáři ze základny Volary, Horská služba Šumava a vzlétl také vrtulník letecké záchranné služby. Kromě toho byli do Stožce vysláni také policisté a profesionální hasiči z Prachatic a dobrovolní z Volar a Stožce, kteří pomáhali s transportem ženy přes koleje do vrtulníku. Provoz na trati do Stožce byl kvůli tomu dočasně omezen.

„Žena byla při vědomí a se záchranáři komunikovala. Lékař po prvotním vyšetření vyslovil podezření na středně těžké poranění v oblasti ramene a hrudníku,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková pro novináře a dodala: „Záchranáři pacientce zajistili žilní vstup, podali léky tlumící bolest, provedli imobilizaci krční páteře a uložili jí do celotělové vakuové matrace. Následně byla žena šetrně dopravena k vrtulníku a poté letecky transportována do českobudějovického traumacentra.“

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky