ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Ze dvou míst zmizely cigarety za stovky tisíc

ZPRÁVA - Policie ČR vyšetřuje větší krádež cigaret a hledá také její případné svědky. Na sto šedesát kartónů bylo ukradeno ve stejnou dobu ze dvou míst blízko sebe. 

# Čtvrtek 25/7 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Prachatický územní odbor Policie České republiky zveřejnil informace o krádeži, kterou vyšetřuje od pondělí s výzvou pro případné svědky. Podle informací, s kterými zatím pracují policisté z vimperského obvodního oddělení došlo z neděle na pondělí 22. července ve Zdíkově ke dvěma vloupáním a krádeži cigaret a peněz.

„Dosud neznámý pachatel se vloupal do prodejny potravin, odkud následně odcizil nejméně šedesát kusů kartonů cigaret různých značek. Dále ve stejné době došlo k vloupání do trafiky nacházející se v blízkosti vyloupené prodejny. Odtud si pachatel odnesl dalších nejméně sto kusů kartonů cigaret a také finanční hotovost,“ uvedla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Majitelé odhadli škodu v součtu na více než tři sta tisíc korun a vimperští policisté požádali v tomto případě prostřednictvím médií o spolupráci veřejnost. Případní svědci události mohou své informace poskytnout na telefonním čísle 974 236 780 nebo prostřednictvím tísňové linky 158.  

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky