ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Sídliště dostane letos nové parkoviště a chodník

ZPRÁVA - Prachatická koalice chce vybudovat nový chodník na místě bývalého škvárového hřiště. Výběrové řízení vypsala i na vznik nového parkoviště v této lokalitě.

# Pondělí 29/7 2024 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Prachatičtí radní v minulém týdnu schválili výsledek výběrového řízení na stavbu nových parkovacích ploch pro pětatřicet aut a nového chodníku v lokalitě bývalého škvárového hřiště. Přihlásili se čtyři zájemci a rada rozhodla o zadání zakázky firmě Strabag, která nabídla nejnižší cenu přesahující i s DPH pět milionů korun.

Podle zadávací dokumentace tu má vzniknout dvě stě pět metrů dlouhý chodník i s veřejným osvětlením ve směru od Národní a Mírové ulice ke hřbitovu. Chodník povede po trase vyhlídkové stezky kolem města a zakončen bude místem pro přecházení přes silnici vedoucí na Husineckou přehradu. Na druhé straně komunikace u parku s discgolfem a ohništěm projekt počítá se vznikem nových parkovacích míst.

Koalice na investici ještě nemá peníze v rozpočtu, ale podle v pátek zveřejněného tiskového prohlášení starosta Jan Bauer s jejich uvolněním počítá. „Po schválení příslušného rozpočtového opatření zastupitelstvem města v září je plánována samotná realizace na přelom měsíce října a listopadu letošního roku,“ uvedl starosta.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky