ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Prachaticko bude mít další gulášiádu s hasiči

ZPRÁVA - Hlavní cenou v ní bude sud jedenáctky Kozla, ale vyhrát bude možné také třeba poukaz na divočáka. Týmy se přitom mohou stále ještě přihlašovat.

# Neděle 11/8 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Po Chrobolech, kde se o nejlepší kotlíkový guláš soutěžilo letos v červenci už poosmé, chtějí tradici podobné soutěže založit i dobrovolní hasiči v Lažištích. „Líbí se nám myšlenka soutěžení o nejlepší guláš a po dlouhé debatě a zajmu lidí jsme se rozhodli tuto akci připravit,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ za organizátory Miroslav Pavelka a dodal: „Chtěli bychom, aby se soutěž konala pravidelně ve stejném termínu. Vše se uvidí podle zajmu soutěžících.“

Soutěžit bude v lažišťském sportovním areálu u koupaliště maximálně patnáct družstev. V sobotu 10. srpna už bylo přihlášeno deset týmů. Další se mohou hlásit pouze do soboty 17. srpna a týden na to 24. srpna se pak první lažišťská gulášiáda uskuteční. Přihlašování na místě nebude možné.

„Den začne příjezdem soutěžních družstev v jedenáct hodin. Týmy se pak utkají v přípravě nejlepšího kotlíkového guláše a vy můžete být u toho i jako diváci. Od šestnácti hodin bude na programu ochutnávka všech soutěžních gulášů, při které budete mít možnost ochutnat ty nejvybranější recepty a rozhodnout, který z nich si zaslouží vítězství. Platí, že jedna vstupenka představuje jeden hlas,“ vysvětlil další podrobnosti Miroslav Pavelka.

V areálu bude po celý den připraven hudební doprovod i doprovodný program pro děti a občerstvení. Na večer na osmnáctou hodinu pak organizátoři pozvali kapelu CrazyBand. Ta se bude starat o zábavu až do pozdních hodin. Výherce získá padesátilitrový sud jedenáctistupňového piva Kozel, tým na druhém místě si odveze poukaz na divočáka a bronzový tým vyhraje třicetilitrový sud jedenáctky značky Kozel.

Pravidla soutěže:

Maso (dle vašeho výběru) ale v celku. Množství guláše necháme na Vás. Cibule může být před začátkem vaření oloupaná, ale též v celku! Vlastní náčiní, koření k výrobě guláše včetně prkýnka! A samozřejmě kotlík! U každého stanoviště bude připraveno dřevo a pivní set. Tým tvoří maximálně tři lidé a startovné činí dvě stě padesát korun. Více informací a přihlášení týmu je možné na telefonních číslech 606 342 610 a 720 505 616.  

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky