ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK
  
 

Soutěž Tlející dřevo vyvrcholí na NaturVisionu

ZPRÁVA Z REDAKČNÍHO @ - Stovky došlých výtvarných prací od českých i německých dětí a studentů hodnotili porotci výtvarné soutěže Tlející dřevo – místo pro život.

# Pátek 6/9 2024 – Z REDAKČNÍ POŠTY

Milan Brabec, Město Vimperk

Soutěžilo se v deseti kategoriích podle věku a způsobu zapojení (jednotlivci, školy). Nejlepší tvůrci převezmou ceny na galavečeru filmového festivalu NaturVision 2024 v sobotu 21. září v Městském kulturním středisku Vimperk. Soutěž uspořádal Národní park Šumava ve spolupráci s městem Vimperk a Národním parkem Bavorský les.

Výtvarné práce hodnotili ve čtvrtek 5. září Johanna Scharf z Národního parku Bavorský les, Jitka Martanová z Domu dětí a mládeže Vimperk, Jiřina Fleischmannová ze Základní umělecké školy Vimperk, Tomáš Jiřička z Městského kulturního střediska Vimperk a Stanislav Čtvrtník ze Správy NP Šumava.

Téma soutěže koresponduje s letošním Rokem tlejícího dřeva, propagační aktivitou národního parku, která upozorňuje na důležitost přirozeného odumírání a tlení stromů pro bohatost dalšího života v přírodě. Nejlepší práce budou vystaveny v některém z návštěvnických center NP Šumava. Jedná se rovněž o další z řady doprovodných aktivit vimperského NaturVisionu. Tento festival není pouhou přehlídkou filmů, ale umožňuje poznávat přírodu mnoha způsoby.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky