OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Město projektuje novou tribunu i se zázemím

ZPRÁVA - Vimperská radnice zahájila projekční práce na přestavbě tribun v místním sportovním areálu. Součástí nového objektu bude také rozsáhlé zázemí nejen pro fotbalisty.

# Čtvrtek 3/10 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Vizualizace poskytlo Město Vimperk

Projektování nového objektu na vimperském městském stadionu začalo v létě a v tomto týdnu si projektanti ze studia Objektor architekti vyslechli připomínky a představy vedení města, městského architekta a hlavně zástupců klubů, aby výsledná podoba tribuny se zázemím co nejvíce odpovídala jejich potřebám.

Podle současných odhadů vedení města by měl být projekt hotový do konce příštího roku a v době projektování chce město vyřešit, jak tuto nemalou investici financovat. A zda bude možné na ni získat dotace. Hrubé předpoklady pak počítají s tím, že nového objektu by se sportovní veřejnost a školy, které areál také využívají, mohly dočkat možná už za tři roky.

„Stávající dvě oddělené tribuny, šatny a střídačky mezi nimi se zbourají a na jejich místě vznikne jeden rozsáhlejší objekt, který v sobě bude kombinovat několik funkcí. Kromě hlediště právě také šatny a sociální zázemí, klubovnu, sklady a také bistro,“ vysvětlil místostarosta Zdeněk Kuncl.

„Objekt bude částečně zapuštěn do svahu a bude průchozí – na straně odvrácené od hřiště bude bistro s venkovním posezením, přecházející plynule do terénu. Uvnitř bude klubovna, několik šaten, toalety a sprchy a také sklady – pro ty budou využity i prostory pod tribunou. Střídačky budou nově naproti tribuně,“ dodal další podrobnosti mluvčí radnice Milan Brabec.

Nové zázemí bude sloužit i ostatním sportům. Současné šatny používají jen fotbalisté a rozšíření kapacity ocení například i školy – žákům a studentům, kteří chodí do areálu sportovat, nezbývá než si věci odkládat na tribuny.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky