OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Dvorek letos pomohl povodněmi poničené ZUŠ

ZPRÁVA a OBRAZEM - I letos zahájila prachatická základní umělecká škola koncertní sezónu večerním koncertem na svém dvorku. Jeho výtěžek pomůže ZUŠ v Jeseníku.

# Úterý 8/10 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

FOTO poskytla ZUŠ Prachatice, Anna Vachtová

Tradiční zahájení koncertní sezóny prachatické ZUŠ letos připadlo na první říjnový večer a opět se těšilo velkému zájmu. A to i díky atmosféře, která toto vystoupení na dvorku hlavní budovy ZUŠ provází. Diváci je totiž mohou sledovat i z nadhledu z pavlačových ochozů.

Letos byl přitom koncert podle ředitele prachatické ZUŠ Jakuba Weisse trochu specifický tím, že ho snad poprvé zkropil déšť. Nadšení a dobré náladě mladých muzikantů, tanečníků i publika to však podle něj nijak neubralo.

„Na dvorku se vystřídali sólisté i soubory, zazněl jazz, klasická hudba, lidové jihočeské písničky, popíček a závěr se nesl v irském duchu. Zpestřením koncertu bylo i vystoupení žákyň tanečního oboru s vlastní choreografií,“ uvedl Jakub Weiss pro prachatickoNEWS.CZ.

Koncert přitom letos nebyl jen ukázkou umění žáků školy, ale dostal také humanitární rozměr. V jeho průběhu se totiž prachatické ZUŠ podařilo vybrat přes šest tisíc korun, které dostala základní umělecká škola v Jeseníku. Tu poničily zářijové povodně. Její učebny byly zaplaveny vodou a bahnem a suterén s přízemím byly silně poškozeny.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky