OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Vloupal se do chalupy a rozdělal si v ní oheň

ZPRÁVA - Policie informovala, že se jí podařilo dopadnout a už i obvinit muže, který se vloupal na Prachaticku do rekreačního objektu a zapálil v něm oheň.

# Úterý 8/10 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Terčem vloupání se stal rekreační dům v Netolicích. Pachatel se do něj dostal před dvěma týdny tak, že vnikl nejprve násilím na pozemek u chalupy a následně se vloupal i do ní. „V obytné části domu si udělal teplo tím způsobem, že na podlaze zapálil natrhané papírové kartóny,“ dodala prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

Oheň pro zahřátí se naštěstí nikam nerozšířil a pachatel ani nic neukradl. Netolickým policistům se přitom případ podařilo před několika dny objasnit a z porušení domovní svobody obvinili devětačtyřicetiletého muže s trvalým pobytem na Českobudějovicku.

„Majiteli objektu svým protiprávním jednáním způsobil škodu za nejméně sedm set korun. Další prověřování v případu provádí netoličtí policisté ve zkráceném přípravném řízení a podezřelý se tak bude muset ze svého jednání zpovídat do dvou týdnů před soudem,“ dodala Martina Joklová.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky