OD REDAKCE   OD ČTENÁŘŮ   /   INZERCE   REDAKCE   CENÍK
  
 

Podvodné volání připravilo ženu o čtvrt milionu

ZPRÁVA - Prachatičtí policisté vyšetřují další podvod při pokusu investovat. Tentokrát poškozená z Prachaticka přišla o čtvrt milionu korun a pachatelé byli dva.

# Úterý 22/10 2024 - TEXT: Tomáš František Přibyl

Ženě nejprve telefonoval neznámý muž a vydával se za zaměstnance jedné investiční společnosti. Podařilo se mu přitom vzbudit její důvěru a na konec ji přesvědčil, pod smyšlenou legendou, k zadání platebního příkazu.

„Následně poškozenou telefonicky kontaktovala neznámá žena, opět vystupující jako investiční poradce stejné společnosti, a nabídla jí pomoc se zaregistrováním na údajné investiční platformě, což poškozená nakonec učinila a posléze také zadala celkem pět platebních příkazů na různé účty,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová s tím, že poškozená žena přišla o více než dvě stě padesát tisíc korun.

DOPORUČENÍ POLICIE ČR PRO PODOBNÉ PŘÍPADY:
Policie v těchto případech varuje veřejnost před tímto podvodným jednáním a doporučuje maximální obezřetnost, jelikož ke každé takové investici je potřeba přistupovat jako k rizikové. Před samotnou investicí je vždy potřeba zjistit, jak tyto investiční platformy fungují. Stejně tak je důležité ověřit si věrohodnost investičního poradce nebo dané společnosti, a rovněž je třeba pamatovat na to, že nikomu za žádných okolností není třeba povolovat vzdálený přístup ke svému počítači.

 



 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky