|
|
Chlupaté
jazýčky si o přehlídkách s vínem přijdou jistě na své
PRACHATICE - 7. září 2016 - 7:52
- Na gastronomických přehlídkách s vínem, které na pátek 9. září a
sobotu 10. září chystá v historickém centru Prachatic firma MIKO
Michala Kočana se spolupracovníky, si na své zaručeně přijdou
všechny chlupaté neboli mlsné jazýčky. Tři hlavní obory chutí k vínu
jsou známé a slibné - sýry, ryby a zvěřina.
Text:
Zdeněk Přibyl
"Hlavním smyslem přehlídek je podpora výchovy a osvěty
v oblasti gastronomie a vinařské kultury. Současně propagují a
podporují kvalitní domácí potraviny - sýry, ryby, zvěřinu a vína a
jejich vzájemnou kombinovatelnost," charakterizoval poslání
přehlídek Michal Kočan.
Řekněme si úvodem, z jakých zdrojů se bude čerpat. Přehlídek se
pravidelně účastní více než 25 vinařství z České a Moravské vinařské
oblasti s mnoha vzorky vynikajících vín. Mlékáren a mlékařských
společností se letos zúčastní patnáct, z toho jedna ze sousedního
Bavorska. Čerstvé ryby tradičně poskytují jihočeští rybáři a
rybářský svaz. Rybou číslo jedna je vždy Český kapr, dále amur,
štika a z lososovitých ryb pstruh duhový a siven.
Agrokomplex Šumava jako hlavní partner přehlídky zase poskytuje
zvěřinu - jelení, černou zvěř a pratura, kterého chovají na
šumavských pastvinách. Velmi dobrou spolupráci navázal organizátor
přehlídek se společnostmi a organizacemi Vojenské lesy a statky s.p.
divize Horní Planá, Městské lesy s.r.o. Prachatice, Rybářství
Klatovy a.s. a celou řadou dalších firem.
Tak se nyní pojďme podívat, jaké kombinace budou k mání. Po celé
dva dny budou moci návštěvníci ochutnat speciality od mistrů kuchařů
- například polévku z pratura a bažanta, jelení plátek na švestkové
omáčce, a z ryb staročeského pečeného kapra, pstruha na šalvěji a
další dobroty. Dále budou v nabídce zvěřinové uzeniny Agrokomplexu
Šumava – jelení klobása a salám z divočáka.
Na stolech Radničního sálu a sklepení budou servírovány vedle
skvělého vína kvalitní sýry, které většinou získaly ocenění značky
kvality KLASA, nebo regionální ocenění - počítáme se 70 vzorky.
"V rámci Podzimních městských slavností pořádaných na Velkém
náměstí nabídneme návštěvníkům pokrmy z ryb, guláš ze zvěřiny -
divočáka a srnčího, ale i dobrá vína, doplnil Michal Kočan.
|
|
|
Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2016, Všechna
práva vyhrazena
Na hlavní stranu |
|
Pro objednání
komerčních sdělení a reklamy volejte
+420 607 640
368
Reklama - podmínky
***
|
|
|