Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatice si ve druhém kole vybraly městského architekta

 PRACHATICE - 21. října 2019 - 10:00 - Ve dvoukolovém výběrovém řízení si Prachatice vybraly městského architekta. Stal se jím Mgr.A. Luboš Zemen. Městská rada výběr schválila, architekt dostane smlouvu na externí spolupráci a poté se může pustit do práce. Informoval nás o tom prachatický místostarosta Miroslav Lorenc, který měl výběrové řízení organizačně na starosti.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   "Výběrové řízení na městského architekta Prachatic bylo dvoukolové. První kolo se uskutečnilo 24. září a přihlásilo se do něj sedm uchazečů. Jejich přihlášky a požadované dokumenty posuzovala pětičlenná komise," uvedl Miroslav Lorenc. Komisi tvořili Ing.arch. MgA David Mateásko (člen České komory architektů a předseda komise), Ing. arch. Ondřej Tuček (člen ČKA), Ing.arch Mical Schwarz (člen ČKA), Ing. Martin Malý (starosta města Prachatice) a Ing. Antonín Jurčo (vedoucí stavebního odboru).

   "Komise doporučila po prvním kole výběrového řízení tři kandidáty, kteří postoupili do kola druhého. Byli to Ing.arch.Jakub Našinec, Ing.arch. Linda Obhlídalová a Mgr.A. Luboš Zemen. Ve druhém kole, které se konalo 8. října, čekala všechny tři vybrané kandidáty prezentace své práce s projekcí a osobní pohovor. Na každého uchazeče měla komise hodinu času. Komise doporučila Radě města na pozici městského architekta v Prachaticích pana Mgr.A. Luboše Zemena. Rada města na svém jednání 14. října návrh akceptovala a potvrdila jednohlasně Luboše Zemena do funkce městského architekta v Prachaticích. Následně s ním uzavře město Prachatice pracovní smlouvu," shrnul dosavadní postup místostarosta Miroslav Lorenc.

   Městský architekt bude podle jeho slov pracovat jako externista, ve smlouvě bude mít počet hodin za rok (budou to stovky), bude mít na radnici svoji kancelář, pracovní či návštěvní hodiny, pracovat bude pro město a úředníky, nebude však projektovat. Jeho nejvyšším nadřízeným bude starosta Prachatic Martin Malý.

Na snímku z výběrového řízení zleva: Mgr.A. Luboš Zemen a Ing. Antonín Jurčo, vedoucí stavebního odboru prachatické radnice

   "Prvním úkolem městského architekta bude seznámit se s prostředím, s lidmi, se kterými bude nejčastěji spolupracovat a s aktuálními i výhledovými potřebami města. Jeden z možných prvních úkolů by mohla být zevrubná příprava karavanového stání, které by naše město rádo zřídilo na parkoviště u Klimy," dodal místostarosta Miroslav Lorenc.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist